Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zoutwaterbatterij

In het aanbod thuisbatterijen is de zoutwaterbatterij de mees recente ontwikkeling.Toch kan ze al op heel wat bijval rekenen. Een zoutwater accu is namelijk een veiliger en ecologischer alternatief dan de lithium-ion batterij en de loodzuuraccu. Hoe werkt zo’n zoutwater batterij precies? Wat zijn de eigenschappen? En hoeveel betaal je voor zo’n thuisbatterij? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Wat kost een zoutwater batterij?
Alternatieven zoutwaterbatterij
Vraag gratis offertes aan

 

Wat is een zoutwaterbatterij?

Een zoutwater batterij bestaat uit een kunststof krat dat grotendeels gevuld is met zout en zoet water. Bij het contact tussen beide ontstaat er elektriciteit. Omgekeerd worden ze tijdens het opladen van de batterij opnieuw van elkaar gescheiden. Waarom zou je kiezen voor dit type thuisaccu?

  • Veilig & milieuvriendelijk: een zoutwaterbatterij bevat geen zware metalen en er is dus geen brand- of explosiegevaar. Ook hebben de veel voorkomende en niet-giftige stoffen (zoals zout en zoet water, mangaanoxide,…) een lage(re) impact op het milieu.
  • Onderhoudsarm: een zoutwaterbatterij vraagt nauwelijks onderhoud en gaat lang mee (gemiddeld zo’n 20 jaar). Bovendien zijn ze makkelijk te recyclen.
  • Volledig ontlaadbaar: een zoutwaterbatterij kan 100% ontladen. Pas na zo’n 5.000 cycli is er sprake van 30% minder opslagcapaciteit. Wat een verschil maakt voor je beschikbare hoeveelheid elektriciteit. Dit speelt een belangrijke rol in de lange levensduur van de technologie.

LET OP: een zoutwaterbatterij is doorgaans een zware batterij die niet echt bestand is tegen hoge stroompieken. Gebruik je dus vaak tegelijkertijd verschillende huishoudelijke apparaten? Dan moet je installatie hierop aangepast zijn. Interesse? Contacteer een installateur voor professioneel advies. Neem vrijblijvend contact op via onze offertedienst.

Wat kost een zoutwater batterij?

De prijs voor een zoutwater batterij is afhankelijk van verschillende factoren. Niet alleen de aankoopprijs van de batterij installatie, maar ook de plaatsingskosten, het vermogen, het merk, de onderhouds- en gebruikskost spelen een doorslaggevende rol in het financiële totaalplaatje. De prijs voor een zoutwaterbatterij bedraagt ongeveer zo’n 11 eurocent per kWh (excl. btw, incl. plaatsing & onderhoud).

Offertes op maat nodig? Wens je graag meer informatie dit type thuisaccu? Of ontvang je graag meteen een gepersonaliseerde offerte? Vul dan ons contactformulier in en ontvang binnen 2 à 3 dagen offertes op maat. Benieuwd? Start hier je aanvraag.

 

 

zoutwaterbatterij

 

Andere soorten thuisbatterijen

Andere soorten thuisbatterijen zijn de loodzuurbatterij en de lithium-ionbatterij. Het loont de moeite om te vergelijken voor je een keuze maakt.

 

ALTERNATIEF 1: lithium-ionbatterij

Een lithium-ion batterij is het populairste type thuisbatterij. De bekendste is de Tesla Powerwall. Ze is alvast een pak lichter dan een loodzuurbatterij en een zoutwaterbatterij. Ook beschikt ze over een grote opslagcapaciteit dankzij de hoge energiedichtheid. Minpunten daardoor zijn de brandgevoeligheid en het capaciteitsverlies bij volledig ontladen of opladen. Net zoals de zoutwaterbatterij vraagt de li-ionbatterij geen frequent of specifiek onderhoud. De gemiddelde levensduur schommelt tussen de 15 à 20 jaar.

Prijs: gem. 10 à 32 eurocent per kWh (excl. btw, incl. plaatsing & onderhoud). Start hier je aanvraag.

 

ALTERNATIEF 2: loodzuurbatterij

Deze batterij is vooral bekend van de startaccu in auto’s. Ze bestaat al sinds 1859 en bevat water, zwavelzuur en lood als bestanddelen. Net zoals een zoutwaterbatterij neemt een loodzuurbatterij veel plaats in beslag. Dat komt door de lage energie-inhoud per kilogram. Daarnaast gaat ze minder lang mee, gemiddeld zo’n 8 à 10 jaar. Ontlaad je ze volledig? Dan tast dit de opslagcapaciteit en dus ook de levensduur aan. Toch haal je in één keer direct veel elektriciteit uit deze batterij.

Prijs: gem. 14 à 17 eurocent per kWh (excl. btw, incl. plaatsing & onderhoud). Start hier je aanvraag.

 

Laat je adviseren door een installateur!

Is een thuisbatterij een interessante keuze en kies ik best voor een zoutwaterbatterij, loodzuurbatterij of lithium-ionbatterij? Dat is volledig afhankelijk van jouw situatie. Beschik je over de nodige ruimte? Hoeveel stroom wens je af te nemen? … Leg deze en andere vragen voor aan een erkende installateur. Hij geeft je correct advies op basis van jouw situatie en noden.

Vrijblijvend adviezen vergelijken? Vul het onderstaande contactformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen antwoord van een professional actief in je regio.

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs