Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wetgeving thuisbatterij 2024

Met een thuisbatterij maak je optimaal gebruik van de groene energie die je opwekt met je zonnepanelen. Maar zijn er eigenlijk regels verbonden aan de plaatsing van zo’n thuisaccu? Wat moet er gebeuren voor je een thuisbatterij mag gebruiken en is er een subsidie om aan te vragen? In dit artikel lees je alles over de wetgeving rond je thuisbatterij.

 

Welke wetgeving voor een thuisbatterij?

  1. Thuisbatterij aanmelden
  2. Thuisbatterij keuren
  3. Thuisbatterij subsidie

Advies op maat nodig? Een erkende installateur is perfect op de hoogte van de thuisbatterij wetgeving. Met al je vragen kan je dus bij zo’n expert terecht. Start je aanvraag hier!

 

1. Hoe thuisbatterij aanmelden?

Je moet een thuisbatterij aanmelden bij je netbeheerder voor je deze gebruikt. Dit geldt voor elke thuisbatterij die is aangesloten op het stroomnet (vanaf een vermogen van 0,8 kWh). Dit doe je makkelijk en snel via Energieleveren.nl.

LET OP: wil je zeker zijn van een correcte afhandeling of meer weten over de wetgeving rond je thuisbatterij? Een vakman kan gericht advies geven tijdens het hele proces. Vind een erkend installateur voor jouw thuisbatterij via onze gratis offerteservice.

 

thuisbatterij wetgeving

 


2. Keuring thuisbatterij

Je hoeft de werking van je thuisbatterij voor zonnepanelen in NL niet te laten keuren. Wél moet de aanwezige omvormer in de thuisbatterij voldoen aan de eisen in de RfG (Requirements for Generators). Ook kan je goedgekeurde omvormers terugvinden in de lijst van Netbeheer Nederland. Deze lijst is gebaseerd op de C10/26 lijst van Synergrid, de Belgische federatie van netbeheerders.

 


3. Subsidie thuisbatterij

Subsidies voor thuisbatterijen zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Wél zullen thuisbatterijen steeds aantrekkelijker worden, aangezien het elektriciteitsnet onder druk staat en eigen verbruik belangrijker wordt. Ook zou een subsidie een mooie bijdrage zijn om de installatie van thuisbatterijen te stimuleren.

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs