Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Duracell thuisbatterij

Duracell, een van de bekendste batterijmerken ter wereld, is sinds kort toegetreden tot de thuisbatterijen markt. Hun eerste model is de Duracell 5+, een modulaire thuisbatterij met een nadruk op toegankelijkheid. Lees hier over de eigenschappen, de voordelen en de prijs van zo’n Duracell thuisbatterij!

Ga snel naar:
Eigenschappen Duracell thuisbatterij
Voordelen Duracell thuisbatterij
Duracell thuisbatterij prijs
Waarom installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een Duracell thuisbatterij?

Duracell staat vooral bekend om kwalitatieve alkaline batterijen, oplaadbare batterijen, adapters, … Maar deze fabrikant was nog niet actief op de markt van energieopslagsystemen. Dit verandert het bedrijf met de nieuwe Duracell 5+: een modulaire thuisbatterij met een vermogen van 5 kWh, uitbreidbaar tot 25 kWh. De licentie voor de productie van de accu ligt bij PureDrive Energy, een succesvolle batterijproducent uit het Verenigd Koninkrijk. Met PureDrive Energy als producent en GPC Europe als distributeur wil Duracell uitgroeien tot een marktleider op gebied van batterijopslag.

Meer te weten komen over Duracell thuisbatterijen? Een erkende installateur vertelt je meer. Vergelijk vrijblijvend offertes van 2 à 3 specialisten.

duracell thuisbatterij

 

Eigenschappen Duracell thuisbatterij

Wat kan je verwachten als je de Duracell 5+ koopt? Hieronder een overzicht met belangrijke eigenschappen:

 • Type batterij: de nieuwe accu van Duracell is een lithium-ijzerfosfaat thuisbatterij. Vergeleken met de gangbare lithium-ion batterij heeft deze variant een langere levensduur, profiteer je van een betere laadefficiëntie, weinig onderhoud, … Daarnaast zijn deze batterijen erg veilig.
 • Opslagcapaciteit: de Duracell thuisbatterij heeft een opslagcapaciteit van 5 kWh, waarvan je 90% kan ontladen (4,5 kWh). Is dit niet genoeg? Dan kan je het systeem uitbreiden tot 25 kWh.
 • Omvormer: je kan de Duracell 5+ met verschillende omvormers combineren, bv. van Victron of Solis. En dit is natuurlijk geen complete lijst. Vraag advies aan een erkende Duracell installateur voor meer informatie. Die zorgt ervoor dat je goed zit en stelt jouw installatie samen.
 • Hoeveelheid laadcycli: een Duracell 5+ kan je voor max. 10.000 laadcycli gebruiken. Dat komt neer op een levensduur van zo’n 15 à 20 jaar.
 • Afmetingen & gewicht: elke batterij module weegt zo’n 62 kg. Daarnaast moet je uitgaan van de volgende afmetingen: 38,6 cm breed, 73,7 cm hoog en 15,9 cm diep.

 

Voordelen thuisbatterij van Duracell

Waarom zou je voor een Duracell thuisbatterij kiezen? En wat zijn de voordelen? Een overzicht:

 • Lagere energierekening: een thuisaccu van Duracell maakt het mogelijk om stroom van je zonnepanelen op te slaan. Bij een overschot aan stroom lever je dus niet direct terug aan het net, maar bewaar je deze gratis elektriciteit voor ’s avonds en ’s nachts. Zo bespaar je veel energiekosten.
 • Modulair systeem: het energieopslagsysteem van Duracell heeft een modulair afstelbaar vermogen van 5 à 25 kWh. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit, al moet je wel extra budget hebben als je de installatie wil uitbreiden. Hoeveel opslag je nodig hebt, is afhankelijk van je zonnepanelen-installatie. Ga uit van 1 à 1,5 kWh aan opslag voor elke kWp aan zonnepanelen vermogen.
 • Makkelijk te monteren: een van de aandachtspunten voor de productie van de Duracell 5+ was toegankelijkheid. Zo is de batterij erg simpel om te monteren en kost de installatie dus niet zoveel tijd voor een erkende installateur. Zo geniet je snel van je nieuwe thuisbatterij.
 • Bestand tegen wisselende weersinvloeden: een Duracell 5+ heeft een IP65 waarde, wat betekent dat die waterdicht is en tegen wind kan. Daarnaast is zo’n installatie stofdicht en goed bestand tegen voorwerpen op spanning. Hierdoor is de installatie binnen én buiten te plaatsen. Ideaal als je binnen geen ruimte meer hebt.
 • Slimme functionaliteiten: net als bij veel andere merken gaat het bij de batterij van Duracell om een slim systeem. Zo communiceert deze met de omvormers van je zonnepanelen, laadpaal, … Ook reageert hij automatisch op variabele stroomtarieven van je energieleverancier en kan je deze aansturen met een officiële app.
 • Betrouwbare fabrikant: kies je voor Duracell, dan kies je voor zekerheid. Het is namelijk een van de grootste batterijfabrikanten in de wereld. Je bent dus zeker van een kwalitatief product met een minimale kans op problemen. En gaat er toch iets mis? Dan is er altijd een grote service afdeling die voor je klaar staat.

 

Duracell thuisbatterij prijs

Een Duracell thuisbatterij is relatief goedkoop. Reken op een richtprijs van € 2.400 à 2.850 (excl. btw & plaatsing). Let op: dit is de prijs pér module van 5 kWh. Een grotere installatie kost dus meer. Ook kunnen de kosten nog enigszins variëren van installateur tot installateur.

TIP: benieuwd naar een exacte prijs voor een Duracell 5+ voor jouw huis? Maak dan gebruik van onze offerteservice. Zo vergelijk je snel meerdere vakmensen actief in je buurt. Ook ben je zo zeker van een correcte plaatsing en advies op maat. Begin nu met vergelijken.

 

Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?

De plaatsing van een thuisbatterij van Duracell is relatief eenvoudig, maar dit betekent niet dat je het zomaar zelf kan doen. Daarom blijft het inschakelen van een erkende installateur meestal de beste keuze. Zo ben je 100% zeker van…

 • Advies op maat: hoeveel opslagcapaciteit heeft je thuisbatterij nodig? Waar plaats je de accu? Welke valkuilen moet je vermijden en hoe maak je gebruik van de online app? Een erkende installateur weet alles over de Duracell 5+ en begeleidt je van A tot Z.
 • Correcte & snelle plaatsing: een erkende installateur plaatst op dagelijkse basis thuisbatterijen en weet dus hoe hij te werk moet gaan. Je bent zo zeker van een goed werkend opslagsysteem dat ook nog binnen no-time is geplaatst.
 • Eigen aanspreekpunt: ook al heeft Duracell een grote service afdeling, blijft het natuurlijk fijner om een bekend gezicht aan te spreken bij problemen. Jouw installateur blijft na de plaatsing bereikbaar en helpt je bij eventuele problemen.

 

Vergelijk vrijblijvend offertes voor je nieuwe thuisbatterij!

Wil je meer weten over de thuisbatterijen van Duracell of wil je er nu al een laten installeren? Vergelijk dan offertes via Solvari. Zo geniet je gegarandeerd van gericht advies, prijzen op maat en een kwalitatieve plaatsing door een erkend vakbedrijf in je buurt. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs