Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

LG thuisbatterij

Bij de keuze voor een thuisbatterij spelen de opslagcapaciteit, het aantal laadcycli, de omvormer, … allemaal een belangrijke rol. Daarnaast mag je ook de impact van het merk niet onderschatten. Zo is LG Chem een bekende producent van hoogwaardige thuisaccu’s. In dit artikel lees je meer over de eigenschappen, de voordelen en de gemiddelde kostprijs van zo’n LG thuisbatterij!

Ga snel naar:
Eigenschappen LG thuisbatterij
Voordelen thuisbatterij van LG
LG thuisbatterij prijs
Waarom kiezen voor een installateur?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een LG thuisbatterij?

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG kennen we vooral van zijn smartphones, smart tv’s, laptops, … Daarnaast brengt LG Chem (een specifiek filiaal van het moederbedrijf) al jarenlang hoogwaardige thuisbatterijen op de markt met verschillende opslagcapaciteiten. Er zijn nu 2 modellen van deze LG Chem thuisbatterij:

 1. LG Chem Resu thuisbatterij: dit type is al het langst op de markt. Binnen deze Resu-serie zijn er verschillende opslagcapaciteiten mogelijk. Zo vind je zeker een thuisaccu die bij jouw zonnepanelen-installatie past.
 2. LG Resu Prime thuisbatterij: dit type is op de markt sinds 2021. Hiervan bestaan 2 versies: 1 met een opslagcapaciteit van 10 kWh en eentje van 16 kWh. Bovendien gaat het om modulaire accu’s. Je kan dan meerdere batterijen aan elkaar koppelen en zo de opslagcapaciteit verhogen.

Wil je graag een LG thuisbatterij kopen? Laat je dan eerst gericht adviseren door een erkende installateur over de meest aangewezen opslagcapaciteit, de omvormer, … Zo verzeker jij jezelf van een installatie op maat. Start je aanvraag hier!

lg thuisbatterij

 

Eigenschappen van een LG thuisbatterij

Je kiest natuurlijk niet zomaar de eerste de beste thuisbatterij. Je moet bv. goed nagaan welke het beste bij je zonnepanelen-installatie past. Daarnaast is de locatie van de thuisbatterij ook van belang. Enkele belangrijke eigenschappen van een LG thuisaccu op een rijtje:

 • Type batterij: LG thuisbatterijen zijn allemaal lithium-ion accu’s. Je vindt zulke batterijen bv. ook in smartphones, laptops, … Het is ook niet toevallig dat dit de meest gebruikte technologie is voor thuisaccu’s. Ze zijn licht, compact en hebben desondanks tóch een grote opslagcapaciteit.
 • Opslagcapaciteit: je kan kiezen uit LG Chem thuisaccu’s met meerdere opslagcapaciteiten. Die variëren tussen 3,3 kWh en 16 kWh. Bovendien is LG Resu Prime een modulaire batterij, waarmee je de opslagcapaciteit eventueel kan verdubbelen. Zo kan je LG accu’s afstemmen op je stroomverbruik en de productie van je zonnepanelen.
 • Omvormer: thuisbatterijen van LG beschikken niet over een geïntegreerde omvormer. Ze zijn gelukkig wel compatibel met hybride omvormers van merken als SMA, Huawei en SolarEdge.
 • Laadcycli & ontladingsdiepte: hoe meer laadcycli een accu aankan, hoe langer die meegaat. Bij een thuisbatterij van LG Chem mag je rekenen op minstens 6.000 laadcycli. Dat komt neer op een gemiddelde levensduur van grofweg 20 jaar. Bovendien kan je deze batterijen ook ontladen tot wel 90%. Bij de recentere LG Resu Prime accu is dit zelfs 100%. Zo benut je jouw groene stroom optimaal.
 • Afmetingen & gewicht: door de lithium-ion technologie zijn LG thuisbatterijen relatief compact en licht van gewicht. Zo is de LG Chem Resu ongeveer 45 cm lang, 65 cm hoog en 10 cm dik. Een LG Resu Prime accu van 16 kWh is door z’n grotere capaciteit dan weer iets minder compact: 50 cm lang, 108 cm hoog en 30 cm dik (met een gewicht van 159 kg).

Meer weten over LG thuisaccu’s? Een erkende installateur informeert je graag over alle kenmerken en mogelijkheden van deze accu’s. Ontvang gratis advies op maat!

 

Voordelen thuisbatterij van LG

Kiezen voor een batterij van een kwalitatief merk als LG, Tesla, Solarwatt, Huawei, … is kiezen voor zekerheid. Je weet dat je dan een accu met een lange levensduur en een optimale werking in huis haalt. Op welke voordelen kan je nog meer rekenen als je voor een LG Chem thuisbatterij kiest? Een kort overzicht:

 • Extra besparing op je energiefactuur: met zonnepanelen bespaar je al flink op je stroomkosten. Maar dankzij een LG thuisaccu stijgt ook je zelfverbruik van je groene stroom van 30% naar zo’n 60 à 70%. Zo heb je veel minder elektriciteit van het net nodig en liggen je energiekosten dus ook flink lager.
 • Back-up tijdens storingen: met een thuisaccu van LG Chem heb je altijd opgeslagen zonne-energie in huis. Valt de stroom dus ineens uit door een storing of bepaalde werkzaamheden in de buurt? Geen enkel probleem, al je apparaten en verlichting blijven gewoon werken.
 • Goede garantieregeling: bij een thuisbatterij van LG krijg je sowieso 10 jaar productgarantie. Daarbovenop komt ook nog een capaciteitsgarantie van 80% na 10 jaar. Die garantieregeling is een goede indicatie van de hoge kwaliteit van deze thuisbatterijen.
 • Modulair batterijsysteem: een LG batterij van bv. 20 of 30 kWh bestaat niet. Gelukkig zijn deze producten modulaire systemen. Zo kan je bv. 2 LG Resu Prime accu’s van 10 kWh aan elkaar koppelen om een opslagcapaciteit van 20 kWh te bereiken. Ideaal als je erg veel stroom verbruikt (horecazaak, groot gezin, …).
 • 100% weersbestendig: LG thuisaccu’s zijn perfect bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Je kan zo’n batterij dus gerust buiten plaatsen als je in je garage, berging, … te weinig ruimte hebt. Zelfs bij vriestemperaturen of hittegolven blijven deze batterijen optimaal presteren.

Interesse in een thuisbatterij van LG? Een installateur analyseert eerst je huidige (en toekomstige) stroomverbruik, je zonnepanelen-installatie, … en stelt dan een passende thuisbatterij van LG Chem voor. Ontvang gratis advies en prijzen op maat van meerdere erkende experts in je buurt!

 

LG thuisbatterij prijs

De kosten voor een LG thuisbatterij variëren tussen € 3.000 – 10.000 (excl. btw en plaatsing). De exacte kostprijs hangt in de eerste plaats af van de gekozen versie en de opslagcapaciteit. Let op: de plaatsingskosten zijn hierbij nog niet inbegrepen.

Benieuwd naar een totaalprijs voor jouw thuisbatterij? Vraag dan vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij 2 à 3 erkende installateurs actief in je buurt. Zo kan je naast die prijzen meteen ook hun adviezen, andere merken, … vergelijken. Vraag een LG thuisbatterij aan.

 

thuisbatterij lg

 

Waarom kiezen voor een erkende installateur?

Een LG accu voor zonnepanelen is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te plaatsen dankzij het lichtere gewicht, compacte formaat en modulaire systeem. Toch blijft het slim om voor de installatie een erkende groene-energie installateur in te schakelen. Zo profiteer je van…

 • Advies op maat: de opslagcapaciteit van een thuisbatterij moet optimaal afgestemd zijn op je verbruik en je zonnepanelen. Een installateur geeft je hierover gericht advies, net als over de beste locatie van de accu, de benodigde hybride omvormer, …
 • Expertise en ervaring met LG accu’s: een installateur die werkt met LG thuisbatterijen heeft uiteraard veel productkennis en ervaring met dit merk. Zo ben je zeker van het beste advies, een correcte plaatsing, een uitgebreid antwoord op al je vragen, uitleg over de mobiele app, …
 • Correcte plaatsing: van het kiezen van de beste locatie tot de aansluiting met de omvormer en je zekeringkast… Een erkende installateur plaatst je LG Chem thuisbatterij precies zoals het hoort. Door al zijn ervaring verloopt die installatie ook snel en kan je na 1 dag al beginnen met stroom opslaan.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: heb je nog extra vragen? Of denk je dat er een probleem is met je thuisbatterij? Dan is je installateur jouw persoonlijke aanspreekpunt. Je kan altijd rekenen op een snelle service na verkoop, onder meer dankzij de uitstekende garantieregeling.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere installateurs! 

Wil je zeker zijn van de beste prijs voor jouw thuisbatterij? En van de meest aangewezen opslagcapaciteit, locatie, …? Dan loont het om de voorstellen van meerdere experts naast elkaar te leggen. Zo maak je altijd een weloverwogen keuze en ben je zeker van het meest optimale rendement.

Gratis en vrijblijvend meerdere offertes vergelijken? Dat is heel eenvoudig. Je hoeft alleen het onderstaande offerteformulier in te vullen en 2 à 3 installateurs nemen contact met je op:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs