Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

SolarEdge thuisbatterij

SolarEdge kennen we vooral van zijn hoogwaardige omvormers voor zonnepanelen. Maar wist je dat deze Israëlische multinational ook thuisbatterijen maakt? Met zo’n SolarEdge thuisbatterij en een omvormer van hetzelfde merk creëer je een slim energiemanagementsysteem (EMS) voor je zonne-energie. Meer weten? Je leest er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Eigenschappen SolarEdge thuisbatterij
Voordelen thuisbatterij van SolarEdge
Thuisbatterij SolarEdge prijs
SolarEdge Home: slim energiebeheer
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

TIP: combineer de omvormer en thuisbatterij van SolarEdge

Naast SMA is SolarEdge één van de bekendste fabrikanten van zonnepanelen omvormers. Laat je zo’n omvormer plaatsen bij de installatie van je panelen? Dan is het slim om tegelijkertijd ook een thuisaccu van SolarEdge te installeren. Beide toestellen zijn namelijk deel van SolarEdge Home: een slim systeem om de productie, het verbruik en de opslag van je groene stroom te beheren, monitoren en optimaliseren. Je regelt zo alles met 1 centrale app!

Benieuwd naar de voordelen van een SolarEdge thuisbatterij? Een erkende installateur geeft je graag meer informatie over alle kenmerken, functionaliteiten en mogelijkheden van deze thuisaccu’s. Start je aanvraag hier!

solaredge thuisbatterij

 

Eigenschappen SolarEdge thuisbatterij

In 2022 stelde het Israëlische bedrijf SolarEdge zijn meest recente thuisbatterij voor: de SolarEdge Energy Bank Battery. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze accu? We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Type batterij: net als bij andere bekende merken als Tesla en LG gaat het bij SolarEdge ook om lithium-ion batterijen. In vergelijking met een zoutwater accu zijn die veel lichter en compacter, maar beschikken ze tóch over een grote opslagcapaciteit. Door de grote hoeveelheid laadcycli gaan zulke accu’s ook makkelijk 20 jaar mee.
 • Opslagcapaciteit: de SolarEdge Energy Bank Battery heeft een ruime opslagcapaciteit van 10 kWh. Ideaal dus als je een groot huishouden hebt, wilt investeren in een warmtepomp, een laadpaal thuis, … Bovendien kan je meerdere SolarEdge thuisbatterijen aan elkaar koppelen voor nóg meer capaciteit, mocht dit nodig zijn.
 • Maar 1 omvormer nodig: je kan de SolarEdge thuisaccu makkelijk koppelen aan een intelligente SolarEdge omvormer. Je hebt zo maar 1 omvormer nodig voor je zonnepanelen én je energie-opslag in je thuisbatterij.
 • Ontladingsdiepte: de maximale ontladingsdiepte van deze nieuwe thuisbatterij van SolarEdge benadert de 100%. Op die manier kan je de opslagen groene stroom in de accu ook maximaal gebruiken. Bovendien heeft volledig ontladen daarom ook geen impact op de levensduur van de accu.
 • Afmetingen & gewicht: een SolarEdge thuisaccu van 10 kWh weegt iets meer dan 100 kg. Daarnaast is de batterij 79 cm breed, 118 cm hoog en 25 cm diep.

Meer weten over thuisbatterijen van SolarEdge? Een erkende installateur vertelt je graag meer over alle kenmerken en mogelijkheden van de batterijen van dit merk. Ontvang gratis advies!

 

Voordelen thuisbatterij van SolarEdge

Je omvormer combineren met een thuisbatterij van hetzelfde merk is altijd een goed idee, en zeker in het geval van SolarEdge. Dankzij het slimme energiemanagementsysteem van dit merk beheer je je geproduceerde groene stroom beter dan ooit. De voornaamste voordelen van een thuisaccu van SolarEdge:

 • Grootst mogelijke besparing op je energiefactuur: investeer je naast een SolarEdge omvormer ook in een thuisbatterij van hetzelfde merk? Dan hoef je nog veel minder elektriciteit van het net halen. Je zelfverbruik van je groene stroom kan dan oplopen tot wel 70%. En dat voel je aan je stroomkosten. Bovendien ben je ook veel minder afhankelijk van de sterk schommelende prijzen per kWh aan stroom.
 • Back-up tijdens stroomstoringen: je kan de overtollige groene stroom in je SolarEdge thuisbatterij gebruiken wanneer je wil. Zowel ’s avonds en ’s nachts, als overdag als de zon verscholen zit achter een dikke laag bewolking. Ook als er een stroomstoring is, kan je die opgeslagen zonne-energie gebruiken. Zo kom je nooit in het donker te zitten.
 • Goede garantieregeling: bij een thuisaccu van SolarEdge krijg je een mooie productgarantie van 10 jaar. Bij de omvormer van deze fabrikant gaat het om een fabrieksgarantie van 12 jaar en voor de SolarEdge optimizers (om je panelen meer te laten renderen) profiteer je van een standaard garantie van 25 jaar.
 • Goede beschermingsklasse: een batterij van SolarEdge heeft een IP55-beschermingsklasse. Dat betekent dat zo’n toestel goed bestand is tegen stof en krachtige waterstromen. Kortom, deze thuisbatterij zou je zowel binnen of buiten kunnen plaatsen.
 • Optimale monitoring: met de mySolarEdge app kan je de productie en verbruik van je groene stroom optimaal beheren en monitoren. Jij beslist wanneer en voor welke toestellen je de opgeslagen energie in je batterij gebruikt. Zo ga je slim om met je groene stroom en bespaar je meer.
 • Uitstekende service na verkoop: SolarEdge is een stabiele, betrouwbare en internationale fabrikant met een vestiging in Nederland. Je kan dus met een gerust hart in hun producten investeren. Is er een probleem met je thuisbatterij? Dan kan je rekenen op goede service van je installateur. Hij staat snel voor je klaar, kan snel aan onderdelen komen, …

Interesse in een SolarEdge thuisbatterij? Laat je dan zeker informeren door een erkende installateur in je buurt. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat voor jouw zonnepanelen!

 

Thuisbatterij SolarEdge prijs

Een thuisbatterij van SolarEdge heeft een opslagcapaciteit van 10 kWh. Voor zo’n batterij mag je rekenen op een gemiddelde prijs van zo’n 8.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). De uiteindelijke kosten voor jouw SolarEdge accu kunnen wel verschillen op basis van de gekozen installateur en de moeilijkheidsgraad van de plaatsing.

TIP: om zeker te zijn van een eerlijke prijs, vraag je voorstellen aan bij meerdere vakspecialisten in je buurt. Zo vergelijk je namelijk hun verschillende kostenposten, maar ook hun adviezen, andere thuisbatterij merken, … Start je aanvraag hier!

 

thuisbatterij solaredge

 

SolarEdge Home: slim energiebeheer

SolarEdge werkt al jaren aan een systeem voor slim energiebeheer, zowel voor woningeigenaren als voor bedrijven. De SolarEdge thuisaccu is met zijn intelligente energieopslag een essentieel onderdeel van SolarEdge Home. Naast die batterij omvat dat hele ecosysteem ook nog de onderstaande elementen:

 • SolarEdge omvormer: voor je batterij en je panelen heb je 1 SolarEdge omvormer nodig. Die zet de gelijkstroom van de panelen om in bruikbare wisselstroom, zorgt voor de opslag van de overtollige groene stroom in je batterij, houdt de opbrengst van je panelen bij, …
 • SolarEdge optimizers: bovenop de centrale SolarEdge omvormer kan je aan elk paneel ook een optimizer laten bevestigen. Deze kleine apparaatjes maximaliseren de opbrengst aan groene stroom van elk individueel paneel. Dankzij die optimale prestatie haal je uiteraard een hoger rendement.
 • Solar Edge app: alle onderdelen van je SolarEdge Home beheer je op één centraal platform. Dat hart van dit slimme energiemanagementsysteem (EMS) is de SolarEdge app. Hiermee volg je de productie, het verbruik en de opslag van je groene stroom. Je kan alles ook in realtime beheren om zo nog slimmer met je energie om te gaan.

 

TIP: kies voor een energiemanagementsysteem van SolarEdge!

SolarEdge gaat dus verder dan alleen de opslag van je overtollige groene stroom in een batterij. Door voor een omvormer, batterij, … van dit merk te kiezen, ben je zeker van een maximaal rendement en een slim beheer van je zonne-energie. Een erkende installateur vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Meer uitleg? Neem dan zeker contact op met een SolarEdge installateur in je buurt. Die vertelt je alles over de mogelijkheden voor jouw installatie. Het enige wat je moet doen, is het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs