Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

BYD thuisbatterij

Er zijn steeds meer bedrijven die zich bezig houden met de productie van thuisbatterijen. Bij je keuze voor een thuisbatterij is het dan ook slim om meerdere merken met elkaar te vergelijken. Een van die mogelijke merken is BYD. In dit artikel vertellen we je meer over de eigenschappen, de voordelen en de prijs van zo’n BYD thuisbatterij.

Ga snel naar:
Eigenschappen BYD thuisbatterij
Voordelen BYD thuisbatterij
BYD thuisbatterij prijs
Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een BYD thuisbatterij?

BYD is een Chinees merk dat is opgericht in de jaren ’90. BYD staat voor ‘Build Your Dreams’ en positioneert zich vooral als groen merk dat zich volledig richt op duurzame, elektrische systemen. BYD produceert batterijen voor smartphones en laptops, auto’s én thuisbatterijen. Ze zijn vooral populair vanwege hun battery box thuisbatterij, die je op omvormers van verschillende merken kan aansluiten en waarbij individuele modules aan elkaar worden geschakeld.

Interesse in een BYD thuisbatterij? Via onze offerteservice kom je in contact met BYD installateurs die je verder informeren en de thuisbatterij voor je plaatsen. Vind een expert in je buurt.

BYD thuisbatterij

 

Eigenschappen BYD thuisbatterij

BYD produceert battery boxes die in verschillende modellen verkrijgbaar zijn. We zetten de eigenschappen van BYD thuisbatterijen op een rijtje:

 • Type batterij: deze thuisbatterijen werken op basis van een lithium-ijzerfosfaat technologie. Dit is een heel veilig systeem dat goed bestand is tegen uiteenlopende temperaturen, lang meegaat en weinig tot geen onderhoud vergt.
 • Opslagcapaciteit: een thuisbatterij van het merk BYD is verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten, tussen 1,12 kWh tot 23 kWh. Door meerdere installaties aan elkaar te schakelen kan je dit uitbreiden tot maximaal 245 kWh.
 • Omvormer: in een BYD thuisbatterij zit geen omvormer geïntegreerd, maar de batterijen zijn wel compatibel met omvormers van heel veel merken. Denk bijvoorbeeld aan SolarEdge, Fronius en Solis.
 • Laadcycli & ontladingsdiepte: deze thuisbatterijen hebben 6.000 laadcycli met een ontladingsdiepte van 80%. Na 10 jaar en meer dan 2.000 laadcycli heeft de batterij nog ongeveer 75% van zijn originele capaciteit.
 • Afmetingen & gewicht: de afmetingen en het gewicht van deze thuisbatterij zijn afhankelijk van het model en het aantal modules. 1 module is gemiddeld 235 mm breed, 585 mm lang en 298 mm hoog met een gewicht van 38 kg.

Meer weten over BYD thuisbatterijen? Een installateur informeert je graag over de verschillende thuisbatterijen van BYD. Vergelijk vrijblijvend offertes.

 

Voordelen BYD thuisbatterij

Als je een thuisbatterij wil kopen, is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Met een BYD thuisbatterij ben je zeker van een optimale en efficiënte werking. Je profiteert daarnaast nog van een breed scala aan voordelen. Een overzicht:

 • Modulair systeem: deze thuisbatterijen bestaan uit verschillende modules die je aan elkaar kan schakelen voor een grotere opslagcapaciteit. De batterijen zijn dus erg eenvoudig uit te breiden, met een maximum van 64 gelinkte modules.
 • Besparing op energiekosten: met een thuisbatterij kan je je energiekosten flink verlagen. Je kan namelijk 30 à 40% meer gebruiken van je eigen groene energie, waardoor je dus ook minder elektriciteit van het net hoeft af te nemen.
 • Hoge ont- en oplaadsnelheid: deze thuisbatterijen hebben een ontlaadsnelheid van 90%, wat een van de beste op de markt is. Bovendien kan je een BYD thuisbatterij ook binnen anderhalf uur helemaal opladen.
 • Bestand tegen verschillende temperaturen: een BYD thuisbatterij is dankzij de lithium-ijzerfosfaat technologie goed bestand tegen extreme temperaturen en kan functioneren tussen -10ºC en 50ºC.
 • Goede garantieregeling: BYD biedt een fabrieksgarantie aan van 10 jaar op al hun thuisbatterijen. Bovendien belooft het merk ook een prestatiegarantie.

 

BYD thuisbatterij prijs

De prijs voor een BYD thuisbatterij kan variëren op basis van het model, het aantal modules en de opslagcapaciteit van je batterij. Reken op een gemiddelde prijs van € 3.000 – € 14.000 (excl. btw en incl. plaatsing). 1 batterijmodule kost ongeveer € 470 à 2.200 (excl. btw).

TIP: voor een exacte prijs voor de installatie van jouw BYD thuisbatterij is het slim om offertes aan te vragen bij meerdere installateurs. De prijs kan namelijk ook verschillen van installateur tot installateur. Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Waarom thuisbatterij installateur inschakelen?

Om een BYD thuisbatterij te plaatsen, schakel je idealiter een erkende BYD installateur in. Zo profiteer je zeker van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een thuisbatterij installateur geeft je advies over de beste thuisbatterij en houdt daarbij rekening met je energieverbruik, je zonnepanelen-installatie, de beschikbare ruimte, je omvormer…
 • Snelle & correcte plaatsing: een installateur zorgt voor een correcte plaatsing van je thuisbatterij, kiest een goede locatie, kan de BYD batterij aansluiten op je omvormer… Bovendien verloopt de plaatsing dankzij zijn expertise en ervaring ook erg snel.
 • Kennis van & ervaring met BYD batterijen: een installateur heeft uitgebreide kennis van de thuisbatterijen en kan je daardoor beter adviseren. Bovendien weet een expert ook waar je rekening mee moet houden bij de installatie en kan die helpen bij eventuele problemen.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: als je de BYD thuisaccu laat installeren door een professional, heb je altijd een aanspreekpunt als er een probleem is. Ook voor vragen kan je dan bij zo’n expert terecht.

 

Vergelijk vrijblijvend offertes van BYD installateurs!

Het loont dus om een installateur in te schakelen voor de plaatsing van je BYD thuisbatterij. Wil je nog meer besparen? Dan is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, voorgestelde batterijen… vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Vul het offerteformulier in en ontvang offertes op maat:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs