Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Enphase thuisbatterij

Een thuisbatterij is dé manier om opgewekte zonne-energie op te slaan. Zo kan je die groene stroom op elk moment inzetten, waardoor je energierekening een stuk lager wordt. Dit is ideaal als je tijdens de piekuren van je eigen stroom wilt genieten. Eén van die thuisaccu merken is Enphase, een fabrikant met een onberispelijke reputatie. Benieuwd naar de voordelen van een Enphase thuisbatterij? Lees het hier!

Ga snel naar:
Eigenschappen Enphase thuisaccu
Voordelen Enphase thuisbatterij
Enphase thuisbatterij prijs
Waarom installateur inschakelen?
Ontvang vrijblijvend en gratis offertes

 

 

Wat is een Enphase thuisbatterij?

Enphase is opgericht in 2006 in Californië. Eerst richtte het bedrijf zich op micro-omvormers, maar daar kwam later verandering in. In 2020 was de eerste verzending van Enphase IQ Batteries in Noord-Amerika een feit. Deze slimme groene stroom-technologie is één van de populairste systemen: van een omvormer en batterij-communicatiesysteem tot online beheersoftware. Hun missie? Bijdragen aan de energietransitie met hun complete Enphase Energy System (EMS-systeem) waarmee mensen zelf stroom opwekken, gebruiken, opslaan en eventueel verkopen.

Interesse in een Enphase thuisbatterij? Kom dan gratis in contact met meerdere experts actief in je regio via onze offerteservice. Start hier je aanvraag.

enphase thuisbatterij

 

Eigenschappen Enphase thuisaccu

Er bestaan 2 soorten Enphase IQ-batterijen: de Enphase IQ Encharge 3T en Enphase Encharge 10T. Beide typen hebben hun eigen capaciteit, afmetingen en gewicht. Een overzicht met kenmerken:

 • Type batterij: alle systemen van Enphase bestaan uit lithiumijzerfosfaat (LFP). Dit is een hernieuwde, chemische samenstelling met een langere levensduur en een verbeterde ontlading en laadefficiëntie.
 • Opslagcapaciteit: de batterijen zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 3,5 kWh (T3) of 10,5 kWh (10T). De 10T-module bestaat uit drie 3T-opslageenheden in een 10T behuizing.
 • Omvormer: elke accu bestaat uit verschillende Enphase micro-omvormers uit de IQ Series. De T3-variant heeft er 3, en z’n grotere broertje (de 10T) 12.
 • Laadcycli: zowel de 10T als de 3T-batterij gaan zo’n 3.600 cycli mee. Enphase belooft ook een capaciteit van 80% aan het einde van de levensduur.
 • Afmetingen: dit is afhankelijk van het type batterij. De 3T is gemiddeld zo’n 43 cm breed, terwijl de 10T al snel 130 cm breed is. De hoogte blijft wel altijd hetzelfde bij beide systemen: 77,5 cm.
 • Gewicht: de afmetingen beïnvloeden het gewicht. De 10T weegt bv. 143,6 kg (inclusief montagebeugel en bekabeling). De kleinste accu is daarentegen 100 kg lichter, in totaal zo’n 48,8 kg.

Meer weten over de thuisbatterijen van Enphase? Schakel dan een Enphase expert in. Die helpt je graag verder met het bepalen van de ideale thuisbatterij voor jouw situatie.

 

Voordelen Enphase thuisbatterij

Een compleet Enphase IQ-batterij systeem bestaat uit zonnepanelen met Enphase micro-omvormers en een Enphase communicatiekit. Hieronder een rijtje met de voordelen van zo’n thuisbatterij-installatie:

 • Modulair systeem: je kan een Enphase IQ installatie uitbreiden met extra batterijen om de opslag van je zonne-energie te optimaliseren en af te stemmen op jouw verbruik. Dit biedt jou ook de financiële en ruimtelijke flexibiliteit om klein te beginnen en later je systeem van extra capaciteit te voorzien.
 • Innovatieve samenstelling: de thuisaccu’s van Enphase maken gebruik van lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). Deze samenstelling is kobaltvrij, waardoor de batterijen resistent zijn tegen thermische instabiliteit. Dit maakt ze een stuk brandveiliger.
 • Slimme technologie: het Enphase Energy System (EMS) is een efficiënte combinatie van verschillende Enphase onderdelen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Denk maar aan een speciale Enphase modem, een draadloze communicatiekit, de MyEnlighten app waarop je alle productie- en verbruiksgegevens in de gaten kan houden, …
 • Eenvoudig te herstellen: treedt er een defect op? Dan hoef je jouw batterij niet meteen terug te sturen. Enphase thuisbatterijen zijn uitgerust met de nieuwste micro-omvormers uit de IQ8 Series en kunnen binnen enkele minuten verwisseld worden door een erkende installateur.
 • Compatibel met andere merken: Enphase batterijen combineer je makkelijk met string-omvormers (eenfasig en driefasig). Wil je dus graag je bestaande zonnepanelen-installatie uitbreiden met een thuisaccu van Enphase? Dan kan dat!
 • IP55-gecertificeerd: de thuisbatterijen van Enphase zijn allemaal IP55-gecertificeerd. Daardoor blijven ze een aanzienlijk hoog vermogen leveren, zelfs bij de slechtste weersomstandigheden.
 • Garantie: voor elke batterij van Enphase krijg je 10 jaar garantie. De garantieperiode eindigt in 3 mogelijke situaties: ten vroegste 10 jaar na de activeringsdatum, na 3.600 laadcycli of na 2,8 MWh AC-energie doorvoer per kWh van de mogelijke capaciteit.

 

Enphase thuisbatterij prijs

Wat kost een thuisaccu van Enphase? Dat hangt af van het type batterij en de opslagcapaciteit:

 • Enphase Encharge 3T (3,5 kWh): vanaf 2.500 euro (excl. btw & plaatsing)
 • Enphase Encharge 10T (10,5 kWh): vanaf 7.500 euro (excl. btw & plaatsing)

BELANGRIJK: bij deze richtprijzen zijn nog geen installatiekosten meegerekend. Benieuwd welk systeem jij nodig hebt en hoeveel dit je zou kosten? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Hij helpt je graag verder en bezorgt je een offerte op maat. Start hier je aanvraag.

 

Waarom vertrouwen op een installateur?

Wil je een Enphase thuisbatterij aansluiten? Schakel dan een ervaren én erkende installateur in. Zo ben je 100% zeker van…

 • Advies op maat: wil je een compleet nieuwe zonnepanelen-installatie plaatsen? Of zoek je naar een batterij die bij je bestaande systeem past? Dan helpt een professional je graag op weg. Hij selecteert de beste Enphase accu op basis van de (beoogde) capaciteit en je stroomverbruik.
 • Enphase-gecertificeerd: een Enphase-gecertificeerd installateur is op de hoogte van alle recente innovaties bij Enphase en aandachtspunten bij de installatie. Zo ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie en een correcte plaatsing.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: dankzij z’n uitgebreide kennis van de Enphase-technologie is je installateur het ideale aanspreekpunt bij defecten. Zo kan je bij eventuele defecten rekenen op een snelle oplossing.
 • Enphase Support Center: doordat Enphase wereldwijd actief is, heb je snel een Nederlandstalige medewerker aan de lijn als je vragen hebt over je installatie. We hebben het dan o.a. over problemen met de software, vragen omtrent het onderhoud, …

 

Vergelijk offertes & bespaar!

Wil je besparen op je Enphase thuisbatterij? Vraag dan verschillende offertes aan 2 à 3  installateurs in je regio. Kijk dan goed naar de verschillende prijzen, adviezen, installaties, uitvoertermijnen, … en maak op basis daarvan de beste keuze voor jouw thuissituatie. Klaar om te vergelijken? Vul dan het onderstaande formulier in:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs