Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisbatterij kopen

Een thuisbatterij slaat je overtollige groene stroom op en houdt het bij tot je het kan gebruiken gedurende de piekmomenten. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en verhoog je je zelfconsumptie. Maar welke thuisbatterij merken bestaan er? En waarop moet je letten bij de aankoop van zo’n accu? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Zonnepanelen en thuisbatterij
Ben ik onafhankelijk met een thuisaccu?
Merken & eigenschappen
Offertes aanvragen

 

thuisbatterij kopen tips Voorzie genoeg plaats

Wil je een thuisbatterij plaatsen? Voorzie dan genoeg ruimte. Een thuisbatterij wordt binnen of buiten aan een muur opgehangen.

Een Tesla thuisbatterij is een van de grotere modellen waarvoor je al gauw een vierkante meter moet voorzien. Bovendien weegt dit model al gauw 100kg. Daarom moet de muur die je voor ogen hebt voldoende draagkracht hebben.

De nieuwste generatie thuisbatterijen wordt steeds kleiner. Zo kan je het model van Renault eenvoudig in de keuken integreren, zonder dat hij veel werkruimte inneemt.

 

Zonnepanelen en thuisbatterij kopen

Wanneer kan je optimaal genieten van de voordelen van een thuisbatterij? We bekijken het in detail:

 

A) Ik heb nog geen zonnepanelen

Een thuisbatterij levert het meeste op in combinatie met zonnepanelen. Door je zonne-energie op te slaan in een thuisaccu heb je tot 50% minder energie nodig. Je kan zo het grootste deel van de dag alle opgewekte stroom van je zonnepanelen benutten. Heb je geen thuisbatterij? Dan gaat er een deel van die ‘overtollige’ stroom terug naar het net.

Je kan ook een thuisbatterij kopen zonder zonnepanelen. Hierbij sla je op de goedkoopste momenten energie op van het net in de batterij. In dit geval is het niet de bedoeling om goedkoop energie op te wekken en te gebruiken maar eerder om onafhankelijk van het net te kunnen zijn bij stroomstoringen.

TIP: een thuisbatterij werkt het best in combinatie met zonnepanelen. Daarom raden we je sterk aan om ook voor zonnepanelen te kiezen. Interesse? Ontvang offertes op maat via onze offertepagina.

 

B) Ik heb al zonnepanelen

Als je al zonnepanelen hebt, maakt het niet uit hoeveel je er hebt. Om een groter rendement te bekomen kan je installatie altijd uitbreiden, maar dan gebruik je het best een thuisbatterij met een grotere opslagcapaciteit.

Bij de aankoop van een thuisbatterij voor zonnepanelen wordt er een aangepaste omvormer geplaatst die zowel je zonnepanelen als je thuisbatterij bedient. Bij de aankoop van sommige thuisbatterijen is er een omvormer inbegrepen, bij andere moet je deze zelf nog individueel aankopen (zie merken & eigenschappen voor meer info).

Thuisbatterij kopen? Dan kan je terecht bij een ervaren installateur. Hij adviseert je niet alleen over de beste thuisaccu voor jouw huishouden, maar plaatst deze ook volgens de regels van de kunst. Zo ben je verzekerd van een duurzame oplossing op maat van jouw woning. Start hier je aanvraag.

 

 

Onafhankelijk met een thuisbatterij?

Hoe onafhankelijk je kan worden met een thuisbatterij hangt af van het verbruik van je woning, de productie van je zonnepanelen, de capaciteit van je thuisbatterij en je verbruik. Je haalt het meeste voordeel uit je thuisbatterij wanneer je overdag niet thuis bent en ’s avonds de zonne-energie van die dag gebruikt.

In België en Nederland genereer je gedurende de zomermaanden voldoende stroom om voor tenminste 80% zelfvoorzienend te zijn. In de winter en het tussenseizoen is dit niet het geval. Vandaar dat helemaal off the grid wonen hier moeilijker gaat. Je zal altijd deels afhankelijk zijn van het net tijdens de donkere maanden.

 

Merken & Eigenschappen

Er zijn verschillende aanbieders van thuisbatterijen op de markt. Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende uitvoeringen. Je kan hier steeds vrijblijvend een prijs op maat aanvragen om het kostenplaatje beter te kunnen inschatten.

 

VOORBEELD 1: Tesla Powerwall

De Tesla Powerwall omvat enkel de batterij. Bij een thuisbatterij heb je ook telkens een omvormer en een energie besturingssoftware nodig. Deze moet je hier nog apart bij kopen.

 • Opslagcapactiteit: 6,4 kWh
 • Gewicht: 97 kg
 • Afmetingen: 1302 x 862 x 183 mm
 • Totaal rendement (laden en ontladen): 92%
 • Prijs: min. € 6.000 à € 7.000

 

VOORBEELD 2: Solarwatt ‘My Reserve’

In tegenstelling tot de Tesla Powerwall wordt de Solarwatt ‘My Reserve’ samen met de omvormer verkocht.

 • Opslagcapactiteit: uit te breiden tot 11 kWh
 • Gewicht: 78 kg
 • Afmetingen: 984 x 734 x 310 mm
 • Totaal rendement (laden en ontladen): 93%
 • Prijs: min. € 5.600

 

VOORBEELD 3: Sonnenbatterie

De Sonnenbatterie wordt als een compleet accusysteem verkocht waardoor het direct gebruikt kan worden.

 • Opslagcapactiteit: 1,3 tot 3,3 kWh
 • Gewicht:  min 49/ max 247 kg
 • Afmetingen: min 70 x 64 x 22 mm / max 184 x 64 x 22
 • Totaal rendement (laden en ontladen): 93%
 • Prijs: €10.000

 

VOORBEELD 4: Fenecon

Dit type thuisbatterij is beschikbaar als Mini en als Pro en bevat direct een omvormer en een energiemanagementsoftware.

 • Opslagcapactiteit: Mini: 3 kWh / Pro: 6 kWh
 • Gewicht: Mini 98 kg / Pro: 155 kg
 • Afmetingen: Mini: 680 x 256 x 610 mm / Pro: 698 x 467 x 810
 • Totaal rendement (laden en ontladen): 93%
 • Prijs: min € 4.300

 

Offertes vergelijken = besparen!

De bovenstaande merken zijn slechts een greep uit het bestaande assortiment thuisbatterijen. Ben je benieuwd welke andere merken er bestaan? En wat hun kenmerken zijn? Neem dan contact op met verschillende professionals. Zo kan je niet alleen hun adviezen, maar ook verschillende prijzen, merken, uitvoertermijnen, … vergelijken.

Vrijblijvend thuisbatterij merken vergelijken? Via het onderstaande aanvraagformulier kom je in contact met 2 à 3 installateurs actief in je regio. Zij helpen je met plezier verder.

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs