Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thuisbatterij installateur

Een thuisbatterij is de ideale aanvulling op je zonnepanelen-installatie. In zo’n accu bewaar je namelijk het overschot aan geproduceerde zonne-energie om die dan ’s avonds te gebruiken. Door de stijgende energieprijzen en de verplichte digitale meter zijn dit soort thuisbatterijen steeds interessanter. Ben je op zoek naar een betrouwbare, vakkundige thuisbatterij installateur? Ontdek hier hoe je de beste vakman vindt!

Ga snel naar:
Gemiddelde prijs thuisbatterij
Werkwijze installateur thuisbatterij
Waarom vertrouwen op een vakman?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

Thuisbatterij installateurs vergelijken: 4 tips

Denk je erover om je zonnepanelen uit te breiden met een thuisaccu? Of wil je zonnepanelen en zo’n thuisbatterij samen laten plaatsen? Dan is de keuze voor de juiste thuisbatterij installateur erg belangrijk. Maar hoe kies je nu de beste specialist? De onderstaande tips helpen je op weg:

 

 1. Vergelijk adviezen rond opslagcapaciteit, type, laadcycli, …

  Weet jij welke opslagcapaciteit jouw batterij moet hebben op basis van je stroomverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen? Ben je meer gebaat bij een lithium-ion batterij of is een zoutwater thuisbatterij een betere oplossing? En hoe zit dat met het aantal laadcycli? Je legt het best de adviezen van meerdere installateurs naast elkaar om een goede keuze te maken.

 2. Kies voor een erkend installateur

  Wil je verzekerd zijn van een betrouwbare en vakkundige installatie? Kies dan voor een erkende installateur die ervaring heeft met het plaatsen van thuisbatterijen en zonnepanelen. Dit soort bedrijven kennen de fijne kneepjes van het vak en zorgen voor de beste oplossing op maat van jouw woning.

 3. Let op de kwaliteit en het merk van de thuisbatterijen

  Elke vakman heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft thuisbatterij merken. Of je thuisbatterij installateur nu Tesla aanprijst of zweert bij LG of Solarwatt, je doet er goed aan om eerst zelf op onderzoek uit te gaan en je in ervaringen van anderen te verdiepen. Ook de installateurs zelf kunnen je uiteraard uitgebreid informeren over de kwaliteit en de kenmerken van de merken waarmee ze werken.

 4. Informeer naar de service na verkoop

  Wat gebeurt er na de plaatsing van je thuisaccu? Kan je bij een storing of defect rekenen op een snelle interventie van je installateur? En hoeveel jaren garantie heb je op je batterij? Afhankelijk van de kwaliteit gaat een batterij 10 à 20 jaar mee, dus een garantietermijn van minimaal 10 jaar is goed meegenomen. Vergeet ook dit niet uit te pluizen.

Thuisbatterij installateur nodig? Dat kan! Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en kom in contact met professionele installateurs actief in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

Gemiddelde prijs thuisbatterij

Thuisbatterijen zijn niet goedkoop, maar de prijzen blijven wel steeds dalen. Dat komt door de grotere productie en de stijgende concurrentie tussen de fabrikanten.De prijs voor een thuisbatterij hangt sterk samen met de opslagcapaciteit, het merk, het type, … Momenteel betaal je voor een kwalitatieve thuisbatterij gemiddeld € 4.000 à 10.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: dit zijn richtprijzen. Wil je graag een prijsberekening op maat van jouw situatie? Maak dan een afspraak met een ervaren installateur van thuisbatterijen. Vergelijk gratis verschillende prijsvoorstellen.

 

TIP: laat je adviseren door een installateur!

Wil je een thuisaccu plaatsen? Of twijfel je nog over de voordelen voor jouw situatie? Vraag dan een gesprek aan met een ervaren installateur. Hij adviseert je over de verschillende soorten, merken en vermogens en zorgt daarnaast voor een correcte en snelle plaatsing van de batterij.

Vrijblijvend offertes aanvragen? Via onze gratis offerteservice ontvang je binnen enkele werkdagen 2 à 3 offertes op maat van je project.

 

thuisbatterij installateur

 

Werkwijze installateur thuisbatterij

Hoe gaat een installateur van een thuisbatterij precies te werk wanneer hij je installatie thuis komt uitvoeren? Een overzicht van zijn werkwijze:

 

STAP 1: oriënterend gesprek & advies op maat

Heb je telefonisch contact gehad met 1 of meerdere installateurs? Dan komen ze langs voor een plaatsbezoek en een oriënterend gesprek. Daarbij besteden ze aandacht aan jouw stroomverbruik, het vermogen van je huidige (of nieuwe) zonnepanelen-installatie, de locatie waar de thuisaccu kan hangen, … Op basis van deze analyse krijg je dan gratis en vrijblijvend advies op maat.

 

STAP 2: opmaak offerte

Op basis van hun analyse maken de installateurs een offerte op. Neem de tijd om deze nauwkeurig door te nemen. Hou daarbij rekening met onze tips om thuisbatterij installateurs te vergelijken. Over welke merken spreken ze in hun prijsvoorstel? Welk type batterij raden ze aan en welke capaciteit heeft die? Spreken ze al over een omvormer in hun voorstel? Nemen ze een verwachte uitvoerdatum op? Zijn alle prijzen inclusief of exclusief btw? Stel zeker voldoende vragen als er onduidelijkheden zijn.

 

STAP 3: plaatsing van de thuisbatterij

Heb je de knoop doorgehakt? Bespreek dan met je installateur wanneer hij kan langskomen voor de installatie. Een thuisbatterij plaatsen is niet per se arbeidsintensief, maar vergt wel de nodige aandacht en precisie. Doorgaans neemt deze plaatsing maar 1 dag in beslag.

 

STAP 4: ingebruikname thuisbatterij

Na een succesvolle installatie kan je batterij meteen z’n werk beginnen te doen. De accu kan direct overtollige zonne-energie opslaan voor later gebruik.

 

Thuisbatterij & zonnepanelen: de perfecte combi

Heb je al zonnepanelen op je dak? Dan is een thuisbatterij een perfecte aanvulling op je bestaande installatie. Door het verhoogde zelfverbruik van 30% naar gemiddeld 60% kan je flink op je energierekening besparen. Let op: je betaalt iets minder arbeidskosten als je je panelen en je batterij tegelijkertijd laat plaatsen. Die installatie gaat in dat geval sneller.

Op zoek naar een erkende installateur? Kom gratis in contact met professionele installateurs actief in je regio. Vul het contactformulier in.

 

Thuisbatterij installateur of zelf plaatsen?

Kan je zelf je thuisbatterij plaatsen om de aanschafkosten te drukken? Dat doe je beter niet, tenzij je beschikt over de noodzakelijke know-how (bv. elektriciteit, techniek, omvormers, …). Wil je zeker zijn dat je thuisaccu correct geplaatst wordt? Vertrouw dan op een installateur. Zo geniet je van deze voordelen:

 • Gepersonaliseerd advies: tijdens het kennismakingsgesprek verzamelt een installateur alle noodzakelijke informatie om de meest geschikte thuisaccu voor je te vinden. Zoals je verbruik, het type elektrische installatie, de beschikbare ruimte, het vermogen van je zonnepanelen-installatie, …
 • Nauwkeurige installatie: dankzij z’n ruime technische expertise plaatst een vakman je thuisbatterij volgens de regels van de kunst. Zo ben je verzekerd van een batterij op jouw maat met een optimale werking en rendement.
 • Hoogwaardige batterij: een erkend thuisbatterij installateur werkt enkel met hoogwaardige materialen en kiest uitsluitend voor kwalitatieve, vooruitstrevende merken. Zo ben je verzekerd van een duurzame installatie van topkwaliteit.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: heb je nog vragen of is er sprake van een storing? Dan staat je installateur voor je klaar. Sommigen bieden een speciaal servicecontract aan, waardoor je zeker bent van een vlotte en efficiënte dienstverlening.

Vrijblijvend thuisbatterij installateurs vergelijken? Vertrouw voor een professionele kosten-batenanalyse, installatie, advies, … op een erkend installateur van zonnepanelen en thuisbatterijen. Ontvang 2 à 3 verschillende offertes op maat voor jouw project. Vul daarvoor gewoon het onderstaande formulier in:

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs