Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijzen van thuisbatterijen dalen licht

Een thuisbatterij was lang een dure investering die je moeilijk kon terugverdienen. Die periode ligt gelukkig achter ons. Door technologische verbeteringen en de stijgende concurrentie op de markt zijn de prijzen van thuisbatterijen aan het dalen. Is het nu een goed moment om een thuisaccu aan te schaffen? En hoe rendabel is zo’n investering tegenwoordig?

Lees snel verder:
Prijsdaling thuisbatterijen: de oorzaken
Thuisbatterij in de toekomst: onze verwachting

 

 

Hoeveel betaal ik nu voor een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is goedkoper om aan te schaffen. Dat is ook dit jaar weer duidelijk. Zo’n accu blijft een behoorlijke investering, maar de prijzen gaan in dalende lijn. Tegenwoordig kan je al een thuisbatterij kopen vanaf 4.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

BELANGRIJK: de kosten hangen natuurlijk sterk af van de capaciteit van de batterij. Heb je een accu van zo’n 8 kWh nodig? Dan kunnen de totale kosten oplopen tot 5.000 à 8.000 euro.

prijzen thuisbatterij dalen

 

Prijsdaling thuisbatterijen: de oorzaken

Met een thuisbatterij maak je jezelf onafhankelijker van het elektriciteitsnet en bespaar je extra op je stroomrekening. En met een dalende aankoopprijs lijkt het alleen maar voordeliger om een accu te kopen. Die prijsdaling komt vooral door deze 2 factoren:

  • Technologische vooruitgang: een belangrijke factor is de technologische vooruitgang. In een wereld waar we steeds afhankelijker zijn van elektronische technologie is de behoefte aan duurzame energieopslag belangrijker dan ooit. De ontwikkeling en het onderzoek naar efficiënte batterijen gaat altijd door. En dat loont.
  • Meer concurrentie op de markt: de vraag naar geavanceerde batterijen zorgt automatisch voor een competitieve markt. Meer en meer bedrijven beseffen het belang naar onderzoek en innovatie op het gebied van energieopslag. De technologische groei verhoogt de concurrentie en dat heeft een grote invloed op de prijzen.

TIP: benieuwd of een thuisbatterij voor jou een goede investering is? Laat je dan adviseren door een professionele, erkende installateur. Vraag advies aan een vakbedrijf in je buurt.

 

prijzen thuisbatterij dalen jaar na jaar

 

Welke rol zal de thuisbatterij spelen in de toekomst?

Steeds meer bedrijven investeren in de ontwikkeling van thuisbatterijen. Door deze toenemende concurrentie daalt de prijs verder en stijgt de kwaliteit. Een korte vooruitblik:

 

1. Terugverdientijd van thuisbatterijen

Zolang de terugverdientijd langer is dan de levensduur van de batterij, is de aankoop niet rendabel. Als je de batterij binnen 12 jaar terugverdient, is het wel een goede investering. De meeste merken beloven momenteel een levensduur van ongeveer 10 tot 20 jaar. En door de dalende prijzen is dus ook de terugverdientijd steeds korter. De verwachting is dat deze trend zich zeker zal doorzetten in de toekomst.

 

2. Thuisaccu op wielen

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een thuisbatterij op wielen: een elektrische auto. Met een elektrische auto beschik je namelijk ook meteen over een batterij. Met de V2G-technologie (vehicle-to-grid) of V2H-technologie (vehicle-to-home) kan je de accu van je auto ook gebruiken als thuisbatterij. Dan kan je die stroom vervolgens gebruiken voor je huishouden.

Elektrische wagens spelen een belangrijke rol voor een groene toekomst. Maar om deze auto’s succesvol te gebruiken, moet je ze natuurlijk snel kunnen opladen. Hiervoor gebruik je een aangepaste laadpaal. Om de auto als thuisbatterij te kunnen gebruiken, heb je een bi-directionele laadpaal nodig. Zo bouw jij je elektrische auto om tot een efficiënte thuisbatterij.

 

Is een thuisbatterij kopen rendabel of niet?

Investeren in een thuisbatterij is steeds verstandiger. De lagere prijs zorgt ervoor dat je je thuisaccu sneller terugverdient. Een thuisbatterij helpt je om de opgewekte energie op te slaan en te gebruiken op een moment dat je veel verbruikt.

Voor je een thuisbatterij koopt, moet je wel op onderzoek uit. Wil je betrouwbare informatie? Neem dan contact op met enkele erkende bedrijven via Solvari:

 

 

Offertes voor een thuisbatterij ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte installatie van de thuisbatterij. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs